h1

Novinky: Pomsta překlepů

07.03.2010

V předvečer boje o Oscary uděluje John Wilson jejich komický protipól – ocenění „Zlatá malina“ za nejhorší filmy a herecké výkony. Novinky o tomto informovaly přetištěním zprávy ČTK. To v praxi znamená, že do zprávy přidají pár mezititulků (podnadpisů).  Třeba takhle:

Jeden podnadpis, dva nesmyslné překlepy

Jeden podnadpis, dva nesmyslné překlepy - Transpormers a Pomska. Jeden z nich editoři během dne opravili, druhý ponechali...

Za upozornění na kaňku děkujeme Jirkovi Z. Vtipné také je, že večer už jeden z překlepů (Transpormers) Novinky opravily, druhý (pomska) tam ještě v 19:30 pořád byl. To je možná ještě drsnější, nebo smutnější. Článek na jednom místě uvádí faktickou chybu (Bullocková svede souboj o Oskara v noci na pondělí, samozřejmě), což je další pasáž, kterou Novinky přidaly k okopírované zprávě.

Pozorovatelé tvrdí, že pětačtyřicetiletá Bullocková svede v noci na neděli souboj o prestižní zlatou sošku s herečkou Meryl Streepovou.

V původní ČTK zprávě z nedělního rána  je přitom věta formulována takto:

Pozorovatelé tvrdí, že pětačtyřicetiletá Bullocková svede dnes v noci SEČ souboj o prestižní zlatou sošku s herečkou Meryl Streepovou.

Někdy je Ctrl+C, Ctrl+V opravdu jistější. Novinky jsou na Kaňkách častým hostem a koledují si o Zlatou kaňku.

Napsat komentář